САЩ свалиха две противокорабни балистични ракети, изстреляни от бунтовниците хуси, в

...
САЩ свалиха две противокорабни балистични ракети, изстреляни от бунтовниците хуси, в
Коментари Харесай

САЩ свалиха ракети на хусите, изстреляни срещу кораб в Червено море

САЩ смъкнаха две противокорабни балистични ракети, изстреляни от бунтовниците хуси, в отговор на сигнал за помощ, подаден от търговски транспортен съд в южната част на Червено море, оповестява " Блумбърг ".

Контейнерният транспортен съд Maersk Hangzhou, плаващ под сингапурски байрак и притежаван от Дания, е ударен от ракета в 20:30 часа в Сана, заяви Централното командване на Съединени американски щати в обява в X, платформата за обществени медии, известна преди като Twitter.

В отговор на молбата на кораба за помощ Съединени американски щати смъкнаха две противокорабни балистични ракети от следените от Хусите региони в Йемен.

Няма данни за потърпевши.

Това бележи 23-та офанзива на хусите против интернационално корабоплаване от 19 ноември насам. Съединени американски щати и редица други народи образуваха морска оперативна група, с цел да отговорят на офанзивите в Червено море.

Дания разгласи дни по-рано, че ще изпрати фрегата за присъединяване във водената от САЩ интервенция в Червено море през януари 2024 година.

Няколко страни, водени от Съединените щати, на 19 декември се съгласиха да патрулират в южната част на Червено море и Аденския залив, с цел да защитят комерсиалните кораби против офанзиви на йеменските бунтовници хуси в региона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР